Alphawerkgroep

De Alphacursus heeft mensen iets te zeggen!

De alphacursus is een cursus waarin de basis van het christelijk geloof wordt behandeld. Op 10 avonden en een zaterdag kunt u/kun jij kennis maken met het christelijk geloof. Samen ontspannen eten, interessante onderwerpen bespreken, nadenken over de praktijk en de betekenis van geloven. Elke vraag mag gesteld worden. Of je er veel van afweet, of je gelooft of niet, Alpha is er voor u en voor jou!

Het samen delen van leven en geloof, blijkt een goede basis voor diepgaande gesprekken. Heb u/heb jij interesse voor zo'n cursus? Of misschien iemand in de naaste omgeving waarmee u/je samen de cursus kunt volgen?!

De onderwerpen die op de avonden aan de orde komen zijn:

• Wie is Jezus?
  • Waarom stierf Jezus?
  • Hoe kun je geloven?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe leidt God ons?
  • Wie is wat doet de Heilige Geest?
  • Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?
  • Hoe kan ik het kwade weerstaan?
  • Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
  • Hoe zit het met de kerk?
  • Geneest God nog steeds mensen?

Corine van Viegen, Nelleke ten Brinke, Piet van Kranenburg, Frits Timmer, Ineke Poort, Mieke Brinkhuis.

Voor meer informatie/opgave contact opnemen met:

Nelleke ten Brinke, 06-42978618

nelleke.tenbrinke@gmail.com

Meer informatie is ook te vinden op: www.alpha-cursus.nl

Eerstvolgende Alphacursus.
De Alpha-cursus wordt komend jaar gehouden op 10 vrijdagavonden in de Westerkerk en 1 zaterdag op een buitenlocatie. We starten op DV 15 januari 2016. Verdere data zijn; 22 januari, 29 januari, 5 februari, zaterdag 13 februari, 19 februari, 4 maart, 11 maart, 18 maart, 1 april, de slotavond is op 8 april. U/jij bent van harte welkom vanaf 18.30 uur. Om 18.45 uur starten we de avond met een gezellige warme maaltijd. Om uiterlijk 21.30 uur sluiten we de avond af. Voor meer informatie en/of opgeven kun(t) u/jij terecht bij: Nelleke ten Brinke, 06-42978618, nelleke.tenbrinke@gmail.com