Alphawerkgroep

De Alphacursus heeft mensen iets te zeggen!

De alphacursus is een cursus waarin de basis van het christelijk geloof wordt behandeld. Op 10 avonden en een zaterdag kunt u/kun jij kennis maken met het christelijk geloof. Samen ontspannen eten, interessante onderwerpen bespreken, nadenken over de praktijk en de betekenis van geloven. Elke vraag mag gesteld worden. Of je er veel van afweet, of je gelooft of niet, Alpha is er voor u en voor jou!

Het samen delen van leven en geloof, blijkt een goede basis voor diepgaande gesprekken. Heb u/heb jij interesse voor zo'n cursus? Of misschien iemand in de naaste omgeving waarmee u/je samen de cursus kunt volgen?!

De onderwerpen die op de avonden aan de orde komen zijn:

• Wie is Jezus?
  • Waarom stierf Jezus?
  • Hoe kun je geloven?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe leidt God ons?
  • Wie is wat doet de Heilige Geest?
  • Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?
  • Hoe kan ik het kwade weerstaan?
  • Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
  • Hoe zit het met de kerk?
  • Geneest God nog steeds mensen?

Sinds 2016 is er een samenwerking met de Sionskerk. De cursus wordt om en om in een van beide kerken gegeven. De werkgroep bestaat nu Frits Timmer en Nelleke ten Brinke namens de Westerkerk. Ook werken er mensen mee van de Sionskerk.

Opgeven en informatie opvragen kan bij Frits Timmer: fritstimmer@hotmail.com of 06-47776033.

De eerstvolgende Alpha cursus

De eerstvolgende cursus wordt gegeven in de Westerkerk. We beginnen 14 september tot en met 30 november. De avonden beginnen om 18.45 met een maaltijd en we ronden 21.30 af.

Meer informatie is ook te vinden op: www.alpha-cursus.nl