Jeugdwerk

Binnen onze wijk wordt aan verschillende soorten jeugdwerk gedaan.
Hieronder staat een overzicht van de activiteiten waarbij kinderen, tieners en jongeren van harte welkom zijn.

Voor vragen en inlichtingen:
Jeugdouderling Teun Guijt tel. 0318 - 302849
Jeugddiaken Henk Post tel. 0318 – 701009Kinderoppas

Zowel tijdens de morgendienst als de middagdienst is er kinderoppas in Eltheto. De kinderen kunnen slapen, in de box spelen of worden bezig gehouden. ’s Morgens horen en verwerken de kinderen vanaf 4 jaar een bijbelverhaal.

Tijdens de morgendienst zijn de kinderen tot en met 3 jaar welkom in de bovenzaal en de kinderen vanaf 4 jaar in de benedenzaal.

Tijdens de middagdienst zijn alle kinderen welkom in de bovenzaal.

Zondagsschool Samuël

De kinderen van 4 – 12 jaar worden hartelijk uitgenodigd voor de zondagsschool, die wekelijks van 14.00 tot 15.00 uur gehouden wordt in de Beatrixschool (Prins Willem-Alexanderpark 602).

Wat we allemaal doen op de zondagsschool? We luisteren naar verhalen uit de bijbel. We zingen en leren regelmatig een psalmvers of een ander lied over de bijbel. We werken in een boekje waar puzzels en andere leuke werkjes in staan.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan eens een kijkje nemen op zondagmiddag.

Jeugdclubs (7- 12 jaar)

De jongens en meisjes van 7 – 12 jaar worden hartelijk uitgenodigd voor de jeugdclubs.

Wat doen we daar? Zingen, luisteren naar een bijbelverhaal, knutse­len, spelletjes, noem maar op.
Waar is het? In de bovenzaal van Eltheto.
Wanneer is het? Op maandag, woensdag of donderdag:
maandag 18.30 – 19.45 uur jongens en meisjes van 7 en 8 jaar
woensdag 18.45 – 20.00 uur meisjes van 9 t/m 12 jaar
donderdag 18.45 – 20.00 uur jongens van 9 t/m 12 jaar

Vanaf maandag 26 september beginnen de clubs. Jij komt toch zeker ook?

Tienerclub (12 - 15 jaar)

Als …

je tussen de 12 en 15 jaar bent en …
je op het voortgezet onderwijs zit en …
je het leuk vindt om wat te ondernemen en …
je het tof vindt om andere tieners te ontmoeten en …
je op zaterdag- en zondagavond beschikbaar bent

Dan … heb je geluk.

Want … 1 keer per 3 weken wordt er van 19.15 tot ca. 21.15 uur een tieneravond georganiseerd.

Zorg ervoor dat jij (of je ouders) het Veens Kerkblad goed in de gaten houden. Kom en doe mee, want je hoort er helemaal bij!

Wat kun je allemaal verwachten? Een bosactiviteit, een filmavond, een sportavond, een thema-avond, een TOV-avond, een …

We zien je graag komen!

Jeugdvereniging Toqether (16 +)

Jeugdvereniging Together is op zoek naar jou! Ben je 16 jaar of ouder? Kom dan eens gezellig langs in Eltheto om te kijken of de JV iets voor jou is.

Elke JV-avond begint om 19.30 uur, met inloop vanaf 19.15 uur. Voor de pauze wordt een bijbelgedeelte of actueel onderwerp behandeld en na de pauze is er een ontspannend gedeelte. Aan het begin van het seizoen bepalen we gezamenlijk wie wanneer een deel van de avond verzorgt. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Daarnaast worden op zaterdagavond regelmatig andere activiteiten gepland.

De contributie bedraagt € 10, - per seizoen. De activiteiten van de zaterdagavond worden hier gedeeltelijk van betaald, maar er wordt ook altijd nog een eigen bijdrage gevraagd. Aan het begin van het seizoen staat een kamp gepland. Vlak voor Kerst houden we een broodmaaltijd en we sluiten het seizoen af met een barbecue, etentje of andere leuke activiteit.

Houd het Veens Kerkblad in de gaten voor de data van dit seizoen.

Jonqerencatechese (12 - 14 jaar en 15 t/m 17)

De jongeren van 12 – 14 jaar en van 15 t/m 17 worden hartelijk uitgenodigd voor de catechese. Elke dinsdag zijn jullie welkom in Eltheto om bezig te zijn met de bijbel en samen met mentoren en leeftijdgenoten te discussiëren over het geloof en alles wat daarmee samenhangt.
Van 12 t/m 14 jaar van 18.30 - 19:30 uur.
Van 15 t/m 17 jaar van 19:45 - 20:45 uur.

De eerste catecheseavond is op dinsdag 27 september 2016, waarbij we dan met de hele groep van 12 t/m 17 jaar eenmalig gelijk beginnen om 19:00 uur in de grote zaal van Eltheto. Graag tot dan.

Catecheseqroep Chanak

Voor jongeren met gedrags- en/of leerproblemen of een ‘lichte’ handicap is er ‘Chanak’. Na de gezamenlijke inleiding door de dominee  wordt de catechisatieles op aangepaste wijze behandeld. We vinden het fijn als jij ook komt.

Jongerencatechese (18 +)

Op dinsdagavond van 21.00 tot 22.00 uur vindt catechese plaats voor de 18- plussers. Bijbelse thema’s en actuele onderwerpen zullen worden behandeld. De eerste avond is op dinsdag 28 september in Eltheto. Van harte welkom.

Belijdeniscatechese

Belijdenis van het geloof afleggen … wat is dat? Het afsluiten van je catechese? Een kerkelijk examen? Nee! Het is antwoord geven op de vraag van Jezus: ‘En jij? Heb jij Mij lief?’

Wat is daarop jouw antwoord? Hoe lang laat jij Jezus op jouw antwoord wachten? Zou het niet goed zijn om in ieder geval dit seizoen de belijdeniscatechese te volgen? Hopelijk komt er dan die reactie: ‘Ik heb Hem lief, omdat Hij mij eerst heeft liefgehad!’

De belijdeniscatechese is wekelijks op dinsdagavond van 21.00 tot 22.15 uur in Eltheto. De eerste keer is op dinsdag 28 september.

Jongerenbezoekwerk

Vanuit het jongerenbezoekwerk worden jongeren van 16 – 23 jaar door leeftijdsgenoten bezocht.

Het doel van de bezoeken is jullie, als jongeren van de gemeente, te laten merken dat jullie er echt bij horen, en om te horen wat jullie bezig houdt. We willen daarom graag in een vertrouwde omgeving en op ongedwongen wijze met jullie in gesprek over de bijbel, het geloof, de kerk en alles wat daarmee samenhangt. We hopen op positieve en leuke ontmoetingen, waarbij we van elkaar kunnen leren.