Kerkgebouw

Geschiedenis
Reeds voor het uitbreken van de oorlog, in 1939, bestonden er plannen om over het spoor, in de Zuidwijk, waar 6000 hervormden woonden, een nieuw kerkgebouw te stichten. Door de oorlog bleef het voorlopig bij plannen, omdat het door materiaaltekort voorlopig onmogelijk was een kerk te bouwen. Door vasthoudendheid en onblusbare energie van de mensen kon het kerkgebouw in 1949 toch worden geopend, door ds. Van Wijngaarden.

Panoramafoto:

360vredes360vredes360vredes

De Hoeksteen

In de wijkgemeente "de Engelenburg" werd op zaterdag 31 oktober 1970 -Hervormingsdag - het wijkcentrum "De Hoeksteen" geopend. De eerste wijkpredikant was de bekende Veenendaalse predikant ds. A. Vroegindeweij. Als geschenk van de gemeente werden door kinderen het doopvont en het avondmaalstel de kerk binnen gedragen.

Panorama foto:

hoeksteen360hoeksteen360hoeksteen360