Kerkorgel

Vierdag 1971

Net zoals in meerdere Hervormde kerken van Veenendaal, is ook in de Vredeskerk een Vierdagorgel te vinden. Het orgel werd in 1971 gebouwd en bevat twee manualen en een vrij pedaal. Enkele jaren geleden is het orgel volledig opnieuw geïntoneerd om de scherpe klank van het orgel iets milder te krijgen. Het orgel heeft een hoofdwerk en een bovenwerk en een pedaal-Bourdon die los achter de orgelkas staat.

Hoofdwerk
Prestant 8'
Holpijp 8'
Octaaf 4'
Gemshoorn 2'
Mixtuur III st.

Nevenwerk
Bourdon 8'
Fluit 4'
Nasard 2 2/3'
Terts 1 3/5'
Dulciaan 8'
Tremulant

Pedaal
Bourdon 16'

Koppels
Man I - II
Ped - I
Ped - II

Vierdag 1973

Na de opening van het gebouw "De Hoeksteen" heeft de gemeente vier jaar lang een elektronisch orgel gehad waarmee de gemeentezang begeleid werd. Om dat dit ook z'n beperkingen had werd al spoedig besloten over te gaan naar een pijporgel. Orgelbouwer Vierdag - die meer orgels voor Veenendaal bouwde - mocht het instrument bouwen. Het werd uiteindelijk een fraai orgel met twee klavieren en een vrij pedaal.

Hoofdwerk
Prestant 8'