Centrale Bijbelkring

D.V. zal na de jeugdzondag van 22 september a.s. ook de centrale Bijbelkring weer starten. Deze Bijbelkring is open voor iedereen, je bent van harte welkom om een keer aan te schuiven.

Dit seizoen bestuderen we delen van het boek Numeri. Hulpmiddel is het boekje van collega H. van Eeken. Het bijbelboek Numeri is bij veel christenen onbekend en onbemind. Al die lange lijsten: er lijkt geen doorkomen aan. Toch is het de moeite waard om te luisteren naar de inhoud.In Numeri zien we hoe God in de moeilijke periode van de woestijnreis omgaat met zijn volk. Steeds weer lezen we hoe Hij zich bekendmaakt. Hij is de God die tot ons spreekt.Ook wij kunnen het leven ervaren als een reis door de woestijn. Dat geldt zeker voor christenen die leven in de stad en met geestelijke eenzaamheid, dorheid en droogte te maken kunnen krijgen. Maar ook in de stad wil de God van Numeri onze God zijn en tot ons spreken.

De data voor de eerste helft van het seizoen zijn:
donderdag 27 september
donderdag 18 oktober
donderdag 22 november
donderdag 13 december

Elke avond beginnen we om 20:00 uur. Welkom!

Uitnodiging catechisatie

UITNODIGING!
Hallo allemaal!

Na de zomervakantie zijn jullie weer op school begonnen. Ook de catechisaties van onze kerk beginnen binnenkort weer.

We hopen jou opnieuw of voor het eerst te zien en spreken. Je bent van harte welkom! Er zijn ook meerdere gemeenteleden die meewerken met de predikant. Mooi zo’n team!

Voor groep 7 en 8 is het van 18.30 tot 19.20 om de twee weken.
Voor klas 1 tot en met 3 van het voortgezet onderwijs is het van 19.30 – 20.15. En voor de oudere tieners (klas 4 en volgende) van 20.30 tot 21.30

Er komen allerlei vragen aan bod. Wat betekent het Jezus te volgen? Hoe leer ik God kennen, en wat betekent bekering voor mij? Hoe kan ik geestelijk groeien? Hoe kan ik omgaan met de moeilijke vragen over wat er gebeurt in de wereld? Wat verwacht ik van de toekomst? Is er leven na de dood? Wie is de Heilige Geest?

Om het hierover met je te hebben zien we je graag komen – en als je gedoopt bent, hebben je ouders ook beloofd dat ze je met het geloof kennis zullen laten maken; daar hoort ook de catechisatie bij! Er worden allerlei onderwerpen behandeld, die er regelrecht mee te maken hebben hoe je kunt leven als christen. Op een interactieve manier proberen we met en van elkaar te leren. We zien uit naar gezegende lessen, waar je echt wat mee kunt.

Jullie worden voor de eerste keer verwacht op maandag 24 september. Alle lessen worden gehouden in het Ontmoetingshuis op de bovenste verdieping. Altijd op maandagavond. Neem s.v.p. een pen mee en iets voor de collectebus voor het goede doel: het zendingswerk in Albanië!
Kom je ook? We rekenen op je! (Meldt je s.v.p. af als je niet zou kunnen komen)

Ook namens de rest van het team,

Dominee van Blijderveen,
Noorderkroon 57, 3902 VB
0318-306247.
dsvanblijderveen@gmail.com

HoldOn en 55+ avond

Op vrijdag 4 maart was het dé avond voor HoldOn en de 55+'ers van onze gemeente. Dat het een gezellige avond was blijkt wel uit de foto's. Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina.

Ga mee op reis naar Israel

Een onvergetelijke tiendaagse reis naar het land van de Bijbel. Speciaal voor gemeenteleden van wijkgemeente 9, maar anderen zijn ook welkom. Bekijk de digitale reisfolder voor alle informatie! Inschrijven en aanmelden volgt naderhand.

Heb je vragen over deze reis, dan kun je deze stellen aan dominee Van Blijderveen via dsvanblijderveen@gmail.com

Routebeschrijving Ontmoetingshuis

ontmoetinshuisklein

Sinds 21 september 2014 komen we op zondag samen als Wijk 9 in het Ontmoetingshuis aan de Spiesheem in Veenendaal-Oost. We merken dat het nogal lastig te vinden is, omdat dit adres in veel navigatiesystemen nog niet bekend is. Hieronder vindt u een kaartje en routebeschrijving naar het Ontmoetingshuis.

Per auto:
Als uw navigatiesysteem de Spiesheem nog niet kent kunt het beste "Van Essenlaan" ingeven. De Van Essenlaan is de toegangsweg tot Veenendaal-Oost. Als u gearriveerd bent op de Van Essenlaan, rijdt u deze helemaal af. Deze weg slingert een beetje, maar uiteindelijk bereikt u een T-splitsing, waar u linksaf slaat, dit is nog steeds de Van Essenlaan. Deze weg rijdt u helemaal uit. U ziet nu links voor u het Ontmoetingshuis. Om te parkeren slaat u links af, de Hootsenheem op en u kunt vervolgens direct rechts het parkeerterrein van het Ontmoetingshuis oprijden.

De ingang naar de kerkzaal bevindt zich aan de linkerkant van het Ontmoetingshuis.

Op onderstaande kaart is de route ingetekend. Klik op de kaart voor een weergave van de route in Google Maps.

ontmoetingshuis copy